Nem a lehetõségeinek megfelelõen teljesít az Aviva
2012.11.22
Az Aviva az AIA egykori elnökét, Mark Wilson nevezte ki új vezérigazgatónak.

John McFarlanetõl, az Aviva elnökétõl, aki a vezérigazgató kinevezéséig látta el a végrehajtói feladatokat, 2013 január 1-jétõl veszi át a vezérigazgatói feladatokat Wilson.

Wilson több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a biztosítási üzletágban, élet- és nem-élet, valamint vagyonkezelõi területen egyaránt. Az AIA elhagyása óta Wilson a Blackstone-nál és egyéb magántõke alapoknál tevékenykedett.

Kinevezése kapcsán elmondta: „Kiváltságnak érzem, hogy az Avivát vezethetem, egy olyan gazdag múlttal pedigrével rendelkezõ szervezetet, amely rengeteg tehetséges és elkötelezett embert foglalkoztat. Tény azonban, hogy az elmúlt években a vállalat nem a benne rejlõ lehetõségeknek megfelelõ szinten teljesített.”

„Az elnök és az igazgatótanács már megfogalmazták a stratégia elsõ szakaszát, amely azonnali kérdésekkel foglalkozni, én pedig igyekezni fogok a vezetõséggel szoros együttmûködésben foglalkozni ezen prioritásokkal. Az elsõ feladatom az lesz, hogy meghallgassam az Aviva érdekeltjeit, beleértve az ügyfeleket, a részvényeseket, az alkalmazottakat és a szabályozókat is, és meggyõzõdjek a vállalattal szembeni legfontosabb aggodalmakról és lehetõségekrõl. Jelentõs munka vár ránk, ezért kíváncsian tekintek a kinevezésem és a jövõbeli kilátások elé.” – tette hozzá Wilson.