500 millió dollárt fektet európai infrastruktúrába a Swiss Re
2012.11.29
A Swiss Re viszontbiztosító bejelentette, hogy mintegy 500 millió dollárt fordít infrastrukturális vállalkozásokat és eszközöket finanszírozó elsõrendû fedezett kötvényekre, melyek elsõsorban Észak-Európában találhatók. A lépés része annak a tervnek, hogy hosszú távú finanszírozást nyújtson a cég infrastrukturális projektet számára.

A Swiss Re várakozásai szerint az intézményi befektetõk részérõl történõ infrastrukturális beruházások gyors növekedésére lehet számítani, miután a hagyományos – államoktól, kormányokról és bankoktól származó – hitelforrások egyre ritkábban elérhetõk az európai infrastrukturális piac számára.

Az infrastrukturális befektetések alternatívát nyújtanak az egyéb hosszú lejáratú eszközökkel, így az államkötvényekkel szemben, melyek az utóbbi idõben igen alacsony hozamot kínálnak. Klaus Weber, a Swiss Re külsõ befektetési szolgáltatásokért felelõs vezetõje szerint ez a piac jelentõs fejlõdés elõtt áll, ezért szeretne a viszontbiztosító is részt venni ebben a fejlõdésben.

Sajátos jellemzõjüknek köszönhetõen az infrastrukturális projektetek finanszírozó hitelek igen jól illeszkednek a viszontbiztosító eszköz- és forrásmenedzsmentjébe, és kiegyensúlyozott befektetési stratégiájába – tette hozzá Weber.

Az ausztrál pénzügyi szolgáltatót, a Macquarie Groupot választotta a Swiss Re befektetései kezelésére.