Jövõre nyugdíjba vonul az EB biztosítási vezetõje
2012.12.04
Megbízható források szerint Karel van Hulle, az Európai Bizottság biztosítási vezetõje január végén nyugdíjba vonul – adta hírül a Bloomberg.

Az EU végrehajtó hatalma eddig nem döntött arról, ki fog Hulle helyébe lépni - nyilatkozták nevük elhallgatását kérõ források, és Karel Van Hulle sem állt a Bloomberg News rendelkezésre, hogy az ügyet kommentálja.

Van Hulle gyakorló jogászként csatlakozott a brüsszeli központú Európai Bizottsághoz 1984-ben. A Bizottságon belül 2004-ben lett a biztosítási terület vezetõje, a Szolvencia II kidolgozásában pedig kulcsszerepet töltött be.

A német, francia és angol, hosszú távú megtarkítási termékekre gyakorolt hatást taglaló biztosítói lobbinak köszönhetõen a Szolvencia II idénre tevezett hatályba lépése csúszott. A Szolvencia II várhatóan 2016-ban válik hatályossá, létrehozásának célja pedig, hogy a vállalatok azonos tõketartalékot képezzenek vállalt kockázatok után.

Peter Skinner, az Európai Parlament a Gazdasági és Monetáris Bizottságának (ECON) tagja, illetve a biztosítói tõkeszabályok kialakításának kulcsszereplõje múlt hónapban úgy nyilatkozott, nem fontolgatja, hogy újraindul a 2014-es európai választásokon.