Szaporodó üzleti utak, növekvõ kárbejeletnések
2012.12.04
Az Ace Csoport most megjelent kutatásából kiderül, hogy a folyamatosan globalizálódó üzleti környezet miatt fokozódik az európai cégek üzleti utak során adódó kockázati tényezõktõl való félelme.

A munkakörnyezet fokozódó globalizációjával a cégen belüli üzleti utak is jóval gyakoribb jelenséggé válnak a munkavállalók egyre szélesebb körében.

Egy viszonylag csendes 2012-es évet követõen, amikor is a vállalati utazási trendeket a nehéz európai gazdasági feltételek határozták meg, az utazási üzletág szakértõi a jövõ évre nézve ismét növekvõ bevételre és forgalomra számítanak.

Több mint 600 brit, francia, német, benelux, olasz és spanyol céggel felvett felmérés eredményei szerint az üzleti utak a három leggyorsabban növekvõ kockázati tényezõk közé sorolhatók a hat vizsgált kategórián belül.

Az Ace kutatása szerint a brit vállalatok a leginkább a compliance kockázatoktól félnek (85%), õket ebben a kategóriában Spanyolország követi (82%), majd a Benelux államok (67%, Németország (64%), Olaszország (60%) és Franciaország (50%.)

Az európai vállalatok fokozódó tengerentúli forgalma nyomán az üzleti utakkal kapcsolatos kárigények száma is növekszik – derül ki a felmérésbõl. Az európai cégek több mint fele szerint Ázsia és Ausztrália (27%), valamint Dél-Amerika (27%) azok a régiók, melyekben a legvalószínûbbek az effajta biztosítási kárbejelentések. Nyugat-Európát a cégek mindössze 5%-a említette.