Hazudott a biztosítóvezér: mégsem történt támadás?
2012.12.12
A német biztosítási vezérigazgató, akit állítólag múlt héten szúrtak mellkason, a cég lehetséges felvásárlása körüli feszültségek közepette, most elismerte, hogy nem történt támadás, az egészet csak õ találta ki.

Múlt héten adtunk hírt róla, hogy Provinzial Nordwest vezetõjét, Ulrich Rüthert egy csavarhúzóval szúrták mellbe, közvetlenül azon munkavállalói ülést megelõzõen, melyen a cég leendõ adásvételét vitatták volna meg.

A rendõrség és az ügyészség is azt közölték, hogy Rüther bevallotta, hogy viselkedését a Provinzial Nordwest körüli turbulencia, illetve annak rá és családjára nehezedõ hatása okozta. A regionális életbiztosító felvásárlására állítólag Németország legnagyobb biztosítója, az Allianz tett ajánlatot.

Múlt héten még az a hír terjedt, hogy Rüthert azért szállították kórházba, mert egy támadó csavarhúzóval mellkason szúrta, azonban kedden az életbiztosító már egy olyan nyilatkozatott adott ki, amiben azt állítja, a támadásra „nem úgy került sor, ahogy azt korábban állították”.

A közleményben az áll: „Rüther szeretné, ha ez a rendkívül megterhelõ szakasz véget érne.” A rendõrség és az ügyészség véget vetett a nyomozásnak.

Az Allianz soha nem ismerte el, hogy tárgyalást folytatott volna a Provinzial Nordwest felvásárlásáról, melyet regionális takarékpénztárak vezetnek. A Provinzial ehelyett most egy másik regionális állami biztosítási csoporttal folytat tárgyalásokat a lehetséges egyesülésrõl, amely lépés azt mutatja, hogy Németország igen erõs állami takarékpénztárai igyekeznek soraikat összezárni. A két biztosító azt mondta, remélik, hogy már márciusban döntés születhet a lépésrõl.