A fiatalok is rendelkeznek megtakarítással
2011.07.12
A fiatalok többsége az elmúlt egy-két évben akár százezer forintnál is többet tett félre, de az ekkora megtakarítással nem rendelkezõ 14–30 éves korosztály döntõ többségének is van valamennyi összegyûjtött pénze – derül ki a TakarékPont hálózat tavaszi felmérésébõl, amelyet Facebook rajongói oldalán készített.

A kutatásban részt vevõk harmada nyitott lenne rá, hogy céljai megvalósításához meglévõ megtakarításai mellé akár egy kisebb összegû banki hitelt is igénybe vegyen. „Ezek alapján egyértelmûvé vált, hogy szükség van a piacon egy új finanszírozási lehetõségre, amelyet azok a fiatalok is igényelhetnek, akik jövedelmi szintjük, vagy életkoruk alapján eddig nem kaphattak hitelt, miközben pedig jól látszik, hogy megtakarítási hajlandóságuk alapján vélhetõleg a jó adós kategóriába tartozhatnának” – idézi a Világgazdaság Brezina Szabolcsot, a TakarékBank ügyvezetõ igazgatóját.

A piackutatás eredményeire válaszul vezette be a TakarékPont hálózat a közelmúltban a Király Hitel elnevezésû termékét. Az igényelhetõ kölcsön mértéke a havi megtakarításokból összegyûlt összeg és a tervezett jövõbeli kiadás különbözete, a futamidõt pedig úgy határozzák meg, hogy a hitel törlesztõrészlete megegyezzen a megtakarítási idõszakban vállalt havi befizetéssel.