Rendõröket fizetnek a biztosítók a csalók leleplezéséért
2011.07.12
A brit biztosítók tervei között szerepel egy speciális rendõri csapat felállítása és finanszírozása, mellyel csökkenteni tudnák az évi 2 milliárd fontjukat felemésztõ biztosítási csalások számát.

A BBC tegnapi, Panorama címû mûsorában hangzott el, hogy a londoni rendõrség új, 35 fõs egységet állít fel, akik gazdasági bûncselekmények felderítéséért lesznek felelõsek. Angol Biztosítók Szövetségének (ABI) tagjai három évre, 8,2 millió fonttal szállnak be a speciális egység finanszírozásába.

Az ABI, a biztosítási csalások visszaszorítása érdekében létrejött hivatalos szervezet, az Insurance Fraud Bureau és a Londoni Rendõrség delegáltjaiból álló grémium negyedévente fog összeülni, hogy meg meghatározzák a következõ idõszak célkitûzéseit, és összesítsék az addig elért eredményeket.
A brit biztosítási ágazat adatai szerint 2010-ben a kárigények körülbelül négy százaléka kapcsolódott csalókhoz, amely duplája az öt évvel ezelõtti aránynak. A biztosítási csalások évente mintegy 44 fonttal dobják meg a biztosítási díjak nagyságát.