A hitelminõsítõt meggyõzte a Generali stratégiai terve
2013.01.25
A Standard and Poor’s hitelminõsítõ intézet megerõsítette az olasz Assicurazioni Generali SpA és fõbb leányvállalatainak \'A\' besorolását.

Ez az intézkedés tükrözi az S&P nézõpontját, miszerint a Generali vezetése elkötelezte magát amellett, hogy a következõ két évben megerõsíti a csoport kockázattal korrigált tõkemegfelelési mutatóit.

A hitelminõsítõ a profit jelentõs emelkedésére és további tõkenövelõ intézkedésekre számít a Generali vezetése részérõl, beleértve 4 milliárd euró vagyonértékesítés megvalósulását 2015 végéig.

Ezen intézkedések alapján a Generali tõkehiányának csökkenése várható 2014 végére. Mindemellett úgy vélik, hogy a kapitalizáció továbbra is gyenge marad, amely a piaci tényezõk érzékenységébõl adódik.

„Az új vezetés és vezetési struktúrája véleményük szerint egyértelmûen illeszkedik az igazgatóság célkitûzéseihez. Pozitívnak tekintjük a növekedõ átláthatóságot a csoport stratégiai céljait illetõen, és a tõkemegfelelési szempontok stratégiai gondolkodásba való beépülését is, a költségmegtakarításra irányuló kezdeményezéseken túl”- olvasható a hitelminõsítõ intézet nyilatkozatában.

Az S&P hisz abban, hogy 2012-ben a Generali mûködési eredménye meghaladja a 4 milliárd eurót, az összesített kárhányad pedig 97% körül lesz (ha 100 % felett van, akkor veszteséget jelez). Az életbiztosítási ágazatban stabil üzleti marzzsal, a nem-élet üzletágban pedig az összesített kárhányad 95%-ra csökkenésére számít 2014 végére a hitelminõsítõ.