Stratégiai együttmûködést kötött egy orosz bankkal a Generali
2013.10.31
Hat közép-kelet-európai országra vonatkozó, stratégiai biztosítási együttmûködési megállapodást írt alá kedden Bécsben az orosz Szberbank európai részlege és az olasz Generali biztosító közép-kelet-európai holdingtársasága, a GPH.

Az együttmûködés keretében a Szberbank banki termékeket fog kínálni a Generali ügyfelei számára, és fordítva, hitelfedezeti biztosítást ajánlanak magánszemélyeknek, illetve kis- és középvállalkozásoknak Magyarországon, továbbá a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Horvátországban, Szlovéniában és Szerbiában - derült ki a két társaság közleményébõl.

A bankbiztosítási üzletág az elmúlt idõszakban kiemelkedõen gyors, 6 százalékos növekedést ért el, és a következõ öt évben várhatóan az összes jelentõs gazdaságban nõni fog, beleértve a közép-kelet-európai régiót is - áll a közleményben.

A Szberbank piaci tõkeértéke alapján Európa harmadik legnagyobb hitelintézete a brit HSBC és a spanyol Santander után. Összesen 280 fiókja és 4500 alkalmazottja van nyolc közép-kelet-európai országban, a Generalival való együttmûködés által érintett hat országon kívül még Bosznia-Hercegovinában és Ukrajnában.

A trieszti székhelyû Generali csoport Európa egyik legnagyobb biztosítója, világszerte 80 ezer alkalmazottja és 65 millió ügyfele van.