SZÉP Kártya: megugorhatnak idén a szabadidõs költések
2013.01.28
Több mint 11 500 elfogadóhelyen használhatják az MKB SZÉP Kártyát birtokosaik, akiknek száma január végére meghaladta a 100 ezret. A felhasználási lehetõségek kibõvülése fõként a szabadidõs költések megugrásában mutatkozhat meg az idén.

Százezer fölé emelkedett 2013 januárjának utolsó napjaira az MKB SZÉP Kártyát használók száma, akik több mint 4200 munkáltatótól kapnak ebben a formában béren kívüli juttatást.

Lehoczky László, az MKB SZÉP Kártyát kibocsátó MKB Egészségpénztárt és Nyugdíjpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezetõ igazgatója szerint ez a megoldás egyre kedveltebb a béren kívüli juttatások körében. Ennek legfõbb oka a folyamatosan szélesedõ elfogadói hálózat: több mint 11 500 ezer elfogadóhelyet mûködtet az MKB-val idáig szerzõdött 9400 szolgáltató, amelyek tábora – egy jól mûködõ, olcsó, könnyen kezelhetõ rendszerrõl lévén szó – napról napra gyarapszik.

A kártya népszerûségének másik oka praktikussága: a számlán landoló összegek azonnal felhasználhatóak, az aktuális számlainformációk pedig bármikor elérhetõek, lekérdezhetõek. Az MKB SZÉP Kártyákra 2012-ben több mint 10 milliárd forintot utaltak a munkáltatók. Az összeg meghatározó része, 59 százaléka a vendéglátás alszámlákon jelentkezett, negyede ment a szálláshely alszámlára, 16 százaléka pedig a szabadidõre.

Hasonlóan alakultak az arányok a felhasználási oldalon: a múlt év egészében MKB SZÉP Kártyával összesen kifizetett 6,7 milliárd forint 64 százalékát vendéglátásra, 23 százalékát szálláshelyre, 13 százalékát pedig szabadidõre fordították a kártyabirtokosok.

Lehoczky László 2013-ban leginkább a szabadidõs felhasználásban számít jelentõs, az idei évtõl hatályos változások – fõként a sportolási lehetõségek kiterjesztése – által vezérelt forgalombõvülésre.