Mikrobiztosítás: 2020-ra egymilliárd ügyfél!
2013.02.04
Egyre növekszik azon szegények száma, akik mikrobiztosítással rendelkeznek, számuk az évtized végére elérheti az 1 milliárdot– derül ki a luxemburgi székhelyû Microinsurance Network adataiból.

\"A mikrobiztosítás, amely jelenleg 500 millió ember számára nyújt fedezetet, az évtized végére akár az 1 milliárd fõt is meghaladhatja\" – mondta Craig Churchill, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) mikrobiztosításokkal foglalkozó részlege, a Microinsurance Innovation Facility vezetõje, aki egyben a Microinsurance Network elnöke.

Részben ennek a gyors terjeszkedésnek köszönhetõen, a Microinsurance Network 2012 májusára megszerezte saját intézményi jogállását.

\"Függetlenné válásunk lehetõvé teszi, hogy a Network nagyobb szerepet kapjon a szektorban, és küldetését véghezvigye azáltal, hogy elõsegíti a fejlesztéseket és eljuttatja a hatékony biztosításításokat a szegény sorban élõk számára\"- mondta el Véronique Faber, a Microinsurance Network ügyvezetõ igazgatója.

A szektor bõvülését az alternatív értékesítési csatornák és a köz- és magánszféra közötti partneri viszony megjelenése, a technológiai innovációk, valamint a biztosító társaságok fokozott figyelme mikrobiztosítási üzleti lehetõségei iránt tették lehetõvé.

A megfelelõ biztosítási szabályok továbbá a hatásvizsgálatok és ügyfél-elégedettség mérések szabványosítása kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy hosszú távon fenntartható maradjon a szektor.

Faber a következõképpen vázolta fel a Microinsurance Network 2013-as terveit: \"Négy stratégiai eredményre kell fókuszálni, így a növekvõ kínálatra, a javuló ügyfélértékre, a kedvezõ környezetre, és a megfelelõ infrastruktúrára.\"

A sok más egyéb kezdeményezés mellett a mezõgazdasági mikrobiztosításokra vonatkozó iránymutatások kidolgozását, valamint és egészségügyi mikrobiztosítási programok alapján levonható tanulságok összegyûjtését is célul tûzte ki a szervezet.