Katasztrófák, pénzügyi problémák és politikai instabilitás – ettõl félnek legjobban a kockázatkezelõk
2013.02.15
A legjelentõsebb fenyegetések, melyekkel a kockázati vezetõknek szembe kell néznie 2013-ban, a tartós gazdasági, pénzügyi és politikai instabilitás - derült ki a Commercial Risk Europe által megkérdezett európai és nemzetközi kockázatkezelõ csoportok értékeléseibõl.

Az kockázatkezelõket tömörítõ európai (FERMA) nemzetközi (Ifrima) és birt (Airmic) szövetség vezetõi elmondták, hogy még mindig aggodalomra adnak okot az olyan fenyegetések, mint a világgazdaság bizonytalansága, valamint az ellátási lánc fennakadásának egyre növekvõ természeti katasztófák száma miatti kockázata. Az európai kockázatkezelõk igyekeznek megbírkózni a folyton változó globális kockázati környezet hatásaival.

A Commercial Risk Europe kutatására a franciaországi AMARE konferencia elõtt került sor, az eredmények pedig összhangban állnak a World Economic Forum legutóbbi globális kockázatokról szóló jelentésének eredményeivel.

A WEF jelentésében foglaltakból kiderült, hogy a gazdasági és a környezeti kockázatok továbbra is meghatározóak az ágazatban megkérdezett több mint 1000 szakértõ, a kormány és az akadémia szerint.