A Citroenek alapfelszereltsége lesz a fekete doboz
2013.02.20
A francia autógyártó az elsõ, amelyik a telematikai technológiát autó alapfelszereltségei közé építi be.

A Citroen C1 Connexion modellje telematikai eszközzel lesz felszerelve annak érdekében, hogy a megcélzott fiatal autóvezetõk költségei és biztosítási díjai csökkenjenek. Az autógyártó a Trafficmaster nevû céggel kötött együttmûködést, amely Smartnav rendszerrel látja el az autókat, amely egy teljesen integrált megoldás, így már az autószalonokból a beépített telematikai rendszerekkel jönnek ki az autók.

A cég egy év ingyenes biztosítást kínál valamennyi jogosult autóvezetõnek, akiknek legalább két éve balesetmentes közlekedést kell tudniuk felmutatni, az egy éve balesetmentes vezetõknek pedig jelentõs kedvezményeket nyújt a cég az Egyesült Királysában.

A szerzõdések megújításakor a díjak a megelõzõ 12 hónap vezetõi magatartásán fognak alapulni, így a jó vezetõket alacsonyabb biztosítási díjjakkal jutalmazza a biztosító, életkortól függetlenül.

A Citroen nagy keresletet remél az új technológiának köszönhetõen a különleges modell iránt, ennek megfelelõen az idei évre 750 darabra növelte a C1 Connexion gyártási tervszámait.