Életveszélyes kátyúk - drasztikusan növekvõ kárigények
2013.02.22
Az útviszonyok folyamatos romlása és a téli időszak együttesen hozzájárultak ahhoz, hogy a gyakran életveszélyes kátyúk igen komoly károkat okoznak a járműveken, amelyek kijavításához – megfelelő biztosítás nélkül – a tulajdonosoknak sajnos mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk. Ezt a helyzetet felismerve vezette be a piacra a KÖBE immár négy éve az ilyen esetek biztosítására kialakított, kedvező árú kiegészítő termékét.

A dekfekt- és kátyúkárszakértő biztosító adatai szerint, az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy az első negyedévben ugrásszerűen, akár 300 %-kal is megnő a kárbejelentések száma. „A jelentősen megszaporodott bejelentések ellenére a kárigényeket egyesületünk folyamatosan, fennakadás nélkül – a teljes dokumentáció rendelkezésre állásától számított – egy-két napon belül ki tudja elégíteni.” – nyilatkozta Baranyai Eszter, a KÖBE kommunikációs vezetője. A napi 5 Ft-ért köthető Defekt és Kátyúkár biztosításokat legtöbb esetben a kötelező biztosításhoz, vagy a kötelező biztosítással akár azonos áron is elérhető KÖBE CASCO mellé igényelnek az ügyfelek. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy kátyúkár esetén a normál adminisztrációs igényeken kívül a kifizetéshez a kár igazolásához szükséges rendelkezésre állnia a rendőrségi jegyzőkönyvnek és fényképeknek az érintett útszakaszról.

Ahogy arra a KÖBE kommunikációs vezetője is felhívta a figyelmet, egyfajta plusz szolgáltatásként, a biztosító a teljes kár kifizetésével kapcsolatos ügyintézésében is segít, gördülékennyé téve ezzel az ügyintézést a sokszor kiismerhetetlen rendszerben. „A Defekt Gumiabroncs, Kátyúkár és Fényszóró biztosítással rendelkező ügyfeleinknek nem kell keresgetnie, hogy ki a közút kezelője, ezt megteszi helyettük a KÖBE, és igény esetén a biztosító által kifizetett kártérítésen túlmutató károk érvényesítésének érdekében is költségmentesen eljár a közútkezelőnél.” Így a biztosító jelentősen megkönnyítheti a balesetet szenvedett ügyfél helyzetét, akinek a biztosítási összeg és a közút kezelőtől behajtott összegből már valóban fedezhető az akár több százezer forintot is elérő kára.

Kárbejelentéssel kapcsolatban a 433 11 80-as telefonszámon tudnak tájékoztatást kapni az érdeklődők!