A KÖBE segíti a közúti balesetben elhunytak családtagjait
2012.12.18
A Szent Kristóf Alapítvány – mint a KÖBE által 2010-ben, a bajbajutott tagtársak családjának megsegítésére létrehozott szervezet – idén 1.400.000 Ft értékben nyújtott támogatást.

A KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület azzal a céllal hozta létre az alapítványt, hogy a Szent Kristóf nevéhez kötődő kedves legendához csatlakozva, támogatást nyújtson a közúti balesetben elhunytak családtagjai részére. A KÖBE, mint a legnagyobb magyar tulajdonú gépjármű- biztosító egyesület, az alapítvány működése által szeretne az úton lévő, közlekedő tagtársaknak nemcsak biztosítási védelmet, hanem - egy előre nem látható tragédia esetén - anyagi támaszt is nyújtani.

A Szent Kristóf Alapítvány kurátori tisztét három kiváló és köztiszteletre méltó szakember vállalta, akik a kuratóriumi munkájukat díjazás nélkül látják el. A kuratórium elnöke dr. Túrós András altábornagy úr, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, aki több évtizede fejti ki tevékenységét a baleset-megelőzés és a közrendvédelem területén. A kuratórium két tagja: dr. Keller Éva professzor asszony, a Semmelweis Egyetem Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézet igazgatója és Ádám Imre György úr, aki a KÖBE Igazgató Tanácsának az elnöke.

A 2012-es évben három érvényes pályázat érkezett az alapítványhoz, valamennyi közlekedési balesetekben elhunyt KÖBE-tagtársak családtagjaitól. Az alapítvány kuratóriuma mindhárom kérelmet pozitívan bírálta el, és összesen 1.400.000 Ft támogatást ítélt meg, amelyet a KÖBE által biztosított, 15 millió forintos alaptőkéjéből folyósít a károsultak részére.

A Szent Kristóf Alapítvány célja, hogy - az egyesületi szolidaritás, a tagságról való gondoskodás jegyében – a továbbiakban is a KÖBE-ügyfelek és családjaik segítségére lehessen, amikor egy-egy sajnálatos eseményt követően, arra a legnagyobb szükségük van.