Allianz: évi 12%-os bõvülés a brazil biztosítási piacon!
2013.02.28
Európa legnagyobb biztosítója, az Allianz várakozásai szerint Brazília vállalati biztosítási piaca mintegy évi 12%-kal bõvülhet, miután az ország egyre többet fektet infrastrukturális és olajipari beruházásokba.

Az Allianz vállalati biztosításokkal foglalkozó részlege, az Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) vezetõje jelentõs növekedést lát a brazil biztosítási piacon, melyet elsõsorban az ország egyre bõvülõ infrastrukturális beruházásai táplálnak.

Axel Theis, az AGCS elnök-vezérigazgatója szerint a tengeri, légi és vállalati kockázatok kezelése területén is növekedésben bízik. A cég jelenleg viszontbiztosítási szolgáltatásokat nyújt az állami irányítás alatt álló Petroleo Brasileiro SA vállalatnak.

Brazíliában jelentõs infrastrukturális beruházásokra van szükség, miután a nyersanyagok nagy része a szárazföldön, az ország belsejében található, ezeket pedig valahogy el kell tudni szállítani a tengerpartok felé – közölte egy interjúban Theis, hozzátéve: ez egyre nagyobb keresletet fog indukálni a vállalati felelõsségbiztosítások iránt.

A gazdaság élénkítése érdekében a brazil kormány azt tervezi, hogy még ebben az évben koncessziót ír ki repülõterek, kikötõk és utak építésére, mivel az ország 2014-ben a foci-világbajnokságnak, 2016-ban pedig az olimpiai játékoknak ad otthont. Az AGCS Rioban és Sao Pauloban nyitott irodákat a múlt hónapban, miután megszerezte a jogot, hogy viszontbiztosítási szolgáltatásokat nyújtson.

Az AGCS arra törekszik, hogy csökkentse az érett piaci részesedését az Egyesült Államokban és Európában a mostani 90%-ról öt éven belül 70%-ra, miközben Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában növelni igyekszik azt. 2015-re Dél-Amerikában 350 millió euró fölé szeretnék növelni díjbevételüket, melynek fele Brazíliából származna – közölte Theis.