Újabb megaüzlet az európai biztosítási piacon
2015.07.22
Az Axa tárgyalásokat folytat a Genworth nemzetközi pénzügyi biztosító megvásárlásáról. A 475 millió eurós ügylettel Európa harmadik legnagyobb hitelbiztosítója jöhet létre. Az üzlet lezárására még az év vége elõtt sor kerülhet – írja a Reuters.

A francia biztosító közölte, hogy exkluzív tágyalásokat folytat a Genworth a Lifestyle Protection Insurance üzletág megvásárlásáról, hogy megteremtse Európa harmadik legnagyobb hitelfedezeti biztosítóját. A Genworth közleményben erõsítette meg a tárgyalásokat, továbbá elmondta, hogy az ügylet létrejötte esetén 310 millió dolláros adózott vesztesége lenne a cégnek a második negyedévben.

Az Axa a felvásárlással a hitelfedezeti biztosítási üzletágát erõsítené meg a fejlett piacokon, így Franciaországban, Németországban és Olaszországban, továbbá ígéretes új piacokra is belépne vele, úgy mint Skandinávia, illetve Dél-Európa.

A felvásárlást követõen Európa harmadik legnagyobb hitelbiztosítója jöhetne létre, 9 százalékos piaci részesedéssel.

2014-ben a Genworth LPI árbevétele 951 millió dollár volt, nettó mûködési eredménye pedig 8 millió dollár. A cég székhelye Londonban van, összesen mintegy 800 fõt foglalkoztat. Az üzletágat 2012 vége óta próbálja értékesíteni.