Több mint háromezer kárbejelentés érkezett eddig a Generalihoz
2013.03.19
Eddig 3000 vagyonkár-bejelentés érkezett a hétvégi hóviharok miatt a Generali Biztosítóhoz. A bejelentések elsõsorban Szabolcs, Borsod-Abaúj-Zemplén és Gyõr-Moson-Sopron megyébõl érkeztek. A károk összértéke hozzávetõleg 250 millió Ft, melybõl 5 millió forintot a biztosító már ki is fizetett. A legtöbb, mintegy 2500 kárbejelentés vihar okozta károkra, további 300 tetõ sérülések miatt bekövetkezett károkra, míg közel 200 esetben fagyasztott élelmiszerek megromlásából adódó károkra vonatkozik.

Jármûkárokból eddig 175-öt jelentettek a biztosítónak, közel 100 millió forint értékben. Ebbõl 12 esetben üvegkár, 1-1 esetben személyi sérülés, illetve dologi kár keletkezett, míg a többi esetben a gépjármûben keletkezett kárt regisztrált a Generali. A káresetes jármûvek jelentõs részben, mintegy 20-30%-ban totálkárt szenvedtek, nem javíthatóak, amely jelentõsen több az átlagoshoz képest. A biztosító körülbelül kétszáz gépjármû kárbejelentésre számít még a hét folyamán, mivel sok elszállított gépjármû rendõrségi tárolókban, illetve szervizekben vár a bejelentésre. Ezekben az esetekben a károsultak igénybejelentését rendõrségi dokumentumok hiányában is regisztrálják, valamint a biztosító kárszakértõin túl a szervizek munkatársai is részt vesznek a gyors kárfelmérésben.


A Generali meghosszabbított mûszakban fogadja a kárbejelentéseket, a kárszakértõk megerõsített létszámmal végzik a helyszíni szemléket, eddig mintegy 1000 ilyen szemlére került sor.