Viharosan induló tavasz: tömeges ingatlan- és gépjármû-károk
2013.04.08
A Groupama Garancia Biztosítóhoz március 15. és március 31. között 10795 kárbejelentés érkezett a szélsõséges idõjárás következtében. A leginkább érintett továbbra is Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, ahonnan összesen 3931 káresetet jeleztek.

A Groupama Garancia Biztosítóhoz március utolsó hétben további 2795 kárbejelentés érkezett a március közepi hóvihar és erõs szél miatt, így összesen 10795 kárbejelentés feldolgozása zajlik a biztosítótársaságnál.

Az elsõsorban vagyoni károkat érintõ bejelentések – gépjármûben és ingatlanokban esett károk – értéke az ügyfelek adatai alapján megközelíti a 664 millió forintot.
A biztosítótársaság a kárrendezési folyamat felgyorsítása miatt kiemelten kezeli az elmúlt idõszak káreseteit, így már le is zárt 5159 kárbejelentést, amelynek értéke eléri a 294,3 millió forintot.

A legtöbb, összesen 3931 kárbejelentés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébõl futott be, több mint 208 millió forint értékben. 931 káresetet regisztráltak a második Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a harmadik helyen pedig Veszprém megye áll 674 bejelentéssel.

A biztosítótársasághoz szolgáltatás kimaradásból adódóan március 31- ig összesen 1076 bejelentés érkezett, 15 826 131 Ft értékben, ami közel egyharmada a várható teljes kifizetésnek.

Az ingatlanokat érintõ károk mellett tömegesen érkeztek a gépjármû károkra vonatkozó bejelentések is, eddig 336 káresettel keresték meg a Groupamát ügyfelei. Kárbejelentés számát tekintve nem kiemelkedõ, összesen 67, ám igen magas összegû kárkifizetést jelezetek a biztosítótársaságnál a mezõgazdasági károkkal kapcsolatban is, több mint 53 millió forint értékben.

Digitális kárfelmérés és telefonos kárrendezés a kifizetés gyorsításáért

A biztosító szakemberei folyamatosan végzik a károk felmérését és a Groupama Garancia Biztosító mindent megtesz a mielõbbi kárrendezés érdekében. A kárfelmérõk munkáját egy új technikai eszköz, a DigiSzaki is segíti, amely lehetõvé teszi a kárszakértõk munkájának hatékonyabb szervezését, ezzel gyorsítja a kárrendezést és a károk megtérítését ügyfeleink számára.

A Groupama Garancia Biztosító a kárbejelentéseket továbbra is folyamatosan, több csatornán fogadja.

A bejelentések megtehetõk többek között:

  • online, a társaság honlapján keresztül www.groupamagarancia.hu „Írjon nekünk” menüpontban;
  • e-mailben, a karbejelentes@groupamagarancia.hu címen;
  • TeleCenteren, a 06 1 467 3500 telefonszámon;
  • faxon, illetve személyesen is az ügyfélszolgálati irodákban.