A jövõ gépjármû-biztosításán dolgozik a Generali és a Progressive
2016.09.08
Telematikai kutatás-fejlesztési együttmûködést jelentett be Európa egyik vezetõ biztosítótársasága, a Generali és az amerikai piac vezetõ felhasználás alapú biztosítási megoldásokat szolgátató vállalata, a Progressive Group of Insurance Companies - áll a Generali közleményében.

Generali és a Progressive együttmûködése során tovább fejleszti a viselkedés alapú profilalkotási rendszereket, kiépítve a személyre szabott autós telematikai megoldások új generációját. A jövõ biztosítása valós viselkedési adatok alapján jutalmazza a biztonságos vezetõket, és személyre szabott visszajelzésekkel segíti õket vezetési technikájuk fejlesztésére.

A Generali Európában vezetõ szerepet tölt be az autós telematikában, 2011-ben Olaszországban elsõk között indította el a vezetési szokások alapján törénõ költségszámítást. A társaság jelenleg is számos személyre szabott megoldást kínál a viselkedésalapútól a kilométer-alapúig. A Generali 2015-ben felvásárolta az angol MyDrive Solutions startupot, melynek adatelemzõ rendszere különbözõ vezetési stílusokat képes megállapítani, ezek alapján pedig kedvezõ biztosítási konstrukciókat ajánlani.

A Progressive 2008-ban vezette be Amerikában az elsõ vezetéknélküli telematikai eszközt, a Snapshotot, melyet több mint 4 millió vezetõ próbált ki – ennek köszönhetõen a cég 15 milliárd mérföldnyi vezetési adatot tudott gyûjteni. 

Az új megállapodásnak köszönhetõen a telematikában élen járó két vállalat együttes erõvel, és szakértelmének megosztásával dolgozhat a következõ generációs gépjármû biztosítások fejlesztésén.