Magasabb profitcélt tûzött ki az Uniqa
2013.04.11
Az Uniqa az idei évben növelni kívánja profitját - jelentette be a mai napon az osztrák biztosító, egyúttal megerõsítve az idén februárban közzétett, 2012-es évre vonatkozó elõzetes eredményeit.

Egy befektetõknek készített prezentáció során az Uniqa azt mondta, hogy 2013-ban növelni kívánják a szokásos vállalkozási eredményt a 2012-es eredményekhez képest, bõvebben azonban nem fejtette ki a profitcélt.

A cél ugyanakkor stabil tõkepiacot, javuló gazdasági környezetet és a természeti katasztrófákból származó veszteségek normal szintjét feltételezi – tette hozzá a biztosító.

Az Uniqa februárban részvényenként 25 cent osztalékot irányzott elõ, a 2012-es elõzetes profitadatok alapján. 2011-es évet követõen a társaság nem fizetett osztalékot.

Tavaly a társaság szokásos vállalkozási tevékenységébõl származó eredménye 205,4 millió euróra nõtt a 2011-es nehéz évet követõen.

Itthon piaci átlagon felül teljesített az Uniqa

Az Uniqa 2012-ben, a hazai piacon tapasztalható drasztikus 6,5 százalékos csökkenés ellenére, 2,2 százalékkal növelni tudta díjbevételét, mellyel a piacon 8,7 százalékponttal felülteljesített. A különadó megfizetése nélküli adózás elõtti eredménye pozitívan zárult – meghaladta a 981 a millió forintot.