Kibabrálna USA a külföldi biztosítókkal
2013.04.17
Az európai biztosítókat és viszontbiztosítókat tömörítõ lobbiszervezet azt kérte az amerikai kongresszustól, hogy vonják vissza azon javaslatukat, amely megvonná az adókedvezmény intézményét néhány külföldi viszontbiztosító számára.

Az Insurance Europe és 27 egyéb szövetség koalíciója levelet írt az amerikai szenátus és a képviselõház tagjainak, melyben ellenezték azt a javaslatot, amely Obama elnök 2014-es költségvetésében szerepel.

A biztosítási szövetség azt írta, hogy régóta ellenzi ezt a lépést, ráadásul annak negatív hatása lenne az amerikai fogyasztók számára is, mivel csökkentené a biztosítói kapacitást, így végeredményben növelné a biztosítói tarifákat az amerikai piacokon, különösen a természeti katasztrófák elleni fedezetek esetében. Az Insurance Europe szerint az USA nemigen engedheti meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja ezeket a negatív következményeket.

A levélben felhívják az amerikai döntéshozók figyelmét arra is, hogy a tavaly októberi Sandy hurrikán által okozott károk közel felét várhatóan nemzetközi biztosítók fedezik.