Az Allianz is részt vesz a korrupció ellenes harcban
2013.04.17
Az Allianz Hungária Zrt. a mai napon ünnepélyesen is csatlakozott a Transparency International Magyarország Vállalati Támogató Fórumához, amelynek tagjai olyan cégek, amelyek törekszenek az etikus, transzparens és elszámoltatható mûködésre. Az alapítvány olyan partnernek tekinti az Allianz-ot, amely követendõ példaként szolgál a többi üzleti szereplõ számára. A megállapodást dr. Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország ügyvezetõ igazgatója és Kisbenedek Péter, az Allianz Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója írta alá.

A korrupció visszaszorítása, a transzparencia biztosítása mind hazai, mind nemzetközi szinten kiemelt célja az Allianz Csoportnak, hiszen az üzleti életben nagyon fontos tényezõ a bizalom, az etikus viselkedés, melynek egyik hosszú távú kulcstényezõje a korrupciómentesség, az átlátható mûködés.

Az Allianz már évek óta kiemelt figyelmet fordít a korrupció elleni küzdelemre, és az elmúlt években megvalósította Anti-korrupciós Programját. Az Allianz csoportszintû és hazai anti-korrupciós lépései, valamint a transzparens mûködésért tett intézkedései nemzetközi szinten is elismerést hoztak. A Transparency International 2012. július 10-én nyilvánosságra hozott jelentésében, amely a 105 legnagyobb multinacionális vállalat korrupcióellenes elkötelezettségét vizsgálta, az Allianz Csoport az elõkelõ 10. helyet érte el az összesített ranglistán, a pénzügyi szolgáltatók közül pedig a 2. helyen végzett.

Ez az elismerés is jól mutatja, hogy az Allianz jó úton jár ezen a téren, és a külvilág számára is láthatóvá vált tiszta mûködése. De az Allianz itt nem állt meg, hiszen a korrupció megelõzése, a transzparens mûködés terén is folyamatosan fejlõdik és alkalmazkodik a környezet kihívásaihoz, a nemzetközi elvárásokhoz, amelynek keretében most együttmûködésre lépett a Transparency International független szervezetével.

„A korrupció-ellenes harc a jövõnkrõl szól. Az egyén, a vállalat és az ország jövõjérõl.” – hangsúlyozta Kisbenedek Péter, az Allianz Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója a csatlakozási szerzõdés aláírásakor. A korrupció ugyanis nemcsak a napi mûködés szempontjából veszélyes és kerülendõ, hanem hosszú távon sem hatékony eszköz. Egy tisztességes cég elkötelezett munkavállalókkal mindig versenyképesebb és hosszabb távon a piacon tud maradni, mint a nem transzparensen mûködõ versenytársa. Emellett egy tiszta cég az energiáit, kapacitásait nem korrupcióra, hanem fejlesztésekre fordítja, így magasabb színvonalú szolgáltatást, jobb minõségû terméket fejleszt és nyújt, míg végül versenyképesebb lesz.