150 millió dollár: ennyit ér az Allianznak a brazil stadion névhasználati joga
2013.04.18
Európa legnagyobb biztosítója tárgyalásokat folytat Brazília most épülõ, sao pauloi futball stadionjának névhasználati jogainak megvásárlásáról. Ez lehet az elsõ nagyobb futball szponzori megállapodás a jövõ évi foci világbajnokságnak otthont adó országban.

A német biztosítótársaság – amely jelenleg németországi, ausztráliai, angliai és franciaországi stadionok névhasználati jogát birtokolja – a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy a stadion építésért felelõs céggel, a Grupo WTorre-vel folytatott tárgyalások elõrehaladott állapotban vannak.

A várhatóan év végére felépülõ stadion ad majd otthont a nyolcszoros brazil kupagyõztes Palmeiras csapat mérkõzéseinek, valamint koncerteknek és egyéb rendezvényeknek. A rivális Corinthians csapat saját stadionját építi, ez fog várhatóan otthont adni a 2014-es foci vb nyitó játékának. Az épülõ stadion szintén vásárlót keres a helyszín névhasználati jogára.

Az Allianz brazil szóvivõje nem kívánt nyilatkozni az üzlet lehetséges értékérõl, mondván a feltételek továbbra is vita tárgyát képezik. A helyi média szerint az Allianz 300 millió realt kínál a Palmeiras-stadion következõ 20 évre szóló névhasználati jogaiért.