Tucatnyi érdeklõdõ az olasz biztosító eszközei iránt
2013.05.03
Az olasz Unipol Gruppo Finanziario biztosító bejelentette, hogy mintegy 10-15 megkeresést kapott az eladásra szánt 1,7 milliárd eurónyi eszközei iránt, melyektõ azért kell megválnia, mert fúzionál a Fondiaria-Sai S.p.A. biztosítóval – közölte a társaság vezérigazgatója.

Az Unipol és Fondiaria összeolvadása várhatóan ez év végén zárul le, mellyel Olaszország második legnagyobb biztosítótársasága jön létre, az Assicurazioni Generali S.p.A után. Az új vállalat csaknem 37%-os piaci részesedéssel rendelkezik majd az olasz gépjármû-biztosítási piacon.

Az érdeklõdõk közé tartozik az Allianz, az Axa, az Aviva, a Zürich, a Cattolica biztosítók, valamint több magántõke-alap – közölte Carlo Cimbri a külföldi sajtó képviselõinek.

Az Unipolt az olasz versenyfelügyeleti hatóság szólította fel eszközeinek értékesítésére, a Fondiaria Sai-csoport felvásárlásra kapcsán.

Cimbri a sajtónak azt nyilatkozta, hogy a következõ napokban információs memorandumot küldenek ki az érdeklõdõknek.

“Úgy számolunk, hogy az értékesítés az év végéig lezárulhat, a tulajdonjogok átruházása azonban a következõ évre csúszhat” – fogalmazott Cimbri a Reutersnek. A portfolió két részletben kerül értékesítésre, az érdekeltek azonban a kettõre együtt is ajánlatot tehetnek.