A világ legnagyobb biztosítási brókercégei - top 10
2011.07.20
Többek között a Hewitt Associates Inc. tavalyi felvásárlásának is köszönheti az Aon Corp., hogy idén az elsõ helyen végzett a Business Insurance magazin éves, a világ legnagyobb brókercégeit rangsoroló listáján.

A cég történetének egyik legnagyobb eseményének nevezte az Aon globális kockázatkezelési üzletága, az Aon Risk Solutions elnök-vezérigazgatója a Hewitt tavalyi megszerzését.

A munkavállalói juttatások és egyéb humán erõforrás problémák a cégek egyik legnagyobb kockázati tényezõivé váltak, melyre az új cég kitûnõ megoldásokat tud nyújtani – közölte az ügyletet követõen Stephen P. McGill.


Az Aon készpénzbõl és új részvények kibocsátásával 4.9 milliárd dollárért vásárolta meg a céget, mellyel az Aon a nyugdíj-megtakarítási piacon is megvetette lábát. Az Aon Hewitt néven tovább mûködõ cég, a tevékenységek racionalizálásával három év alatt 325 millió dolláros megtakarítást remél, mely közel 1500-1800 fõ elbocsátását is jelenti.

A Hewitt megszerzésével az Aon ügynöki bevételei 10,61 milliárd dollárra, 43,1 százalékkal nõttek 2010-ben a megelõzõ évhez képest.

A Hewitt megvásárlásának másik elõnye az üzleti diverzifikációban rejlik, mely csökkenti az Aon vagyon- és balesetbiztosítási tevékenységének ciklikusságából eredõ kockázatokat. A két cég ugyanis eltérõ termék- és szolgáltatásszerkezettel rendelkezett: az Aon inkább a biztosítói brokerage üzletre fókuszált, míg a Hewitt inkább a nyugdíjbiztosítási és egészségbiztosítási programokra koncentrált.