Automatizált kárészlelési eszközt fejlesztett a Munich Re
2019.08.19

Az egyre gyakoribbá váló extrém időjárási jelenségek miatt a régi kárfelmérési módszerek már nem elegendők. A Munich Re új eszközt fejlesztett a biztosítók számára.

A viszontbiztosító egy automatizált kárelőrejelző, -észlelő és felmérő technológiát fejlesztett, ami segíthet a biztosítóknak a természeti katasztrófák, különösen a hurrikánok során jelentkező károk kezelésében.

A Munich Re innovációs laborjában (THE LAB) fejlesztett eszközkészlet magában foglal egy kárelőrejelző rendszert, ami négy nappal előre képes jelezni a viharokat; az eseményt követően azonnal elkészített légifelvételeket, továbbá gépi tanulási algoritmuson alapuló kárfelmérést.

A 2016 és 2018 közötti hurrikánok igen jelentős volumenű kárt, a kárfelmérők körében munkaerőhiányt és magasabb kárrendezési költségeket eredményeztek a biztosítók számára. A Munich Re által fejlesztett új eszköz felgyorsíthatja a kárrendezési folyamatokat, felszabaduló munkaerőt eredményez, mindez pedig magasabb ügyfélelégedettséghez vezet.

A viszontbiztosító az amerikai biztosítási bűnmegelőzésre szakosodott szervezet, a National Insurance Crime Bureau (NICB) térinformatikai központjával kötött partneri megállapodást, hogy nagy felbontású légifelvételeket szerezzen a pontosabb kárfelméréshez.