Önállósodnak az AXA pénztárak
2014.02.28
Új stratégiával, függetlenül mûködnek tovább az AXA-pénztárak - írja a Privátbankár.hu. Az együttesen 205 ezer tagot számláló AXA Egészségpénztár és AXA Önkéntes Nyugdíjpénztár a jövõben az AXA szervezetétõl függetlenül mûködik tovább Prémium Egészségpénztár és Prémium Önkéntes Nyugdíjpénztár néven.

Errõl döntött a pénztárak küldöttközgyûlése. A pénztárak több lépcsõben megvalósuló megújulása szerdán indult el és várhatóan egy év múlva zárul le.

A 6,5 milliárd forint vagyont kezelõ AXA Egészségpénztár és az 35 milliárd forint vagyont kezelõ AXA Önkéntes Nyugdíjpénztár az elmúlt években megerõsítették piaci pozíciójukat, így 138 ezer tagjával az egészségpénztár a harmadik, míg a 65 ezer tagot számláló nyugdíjpénztár taglétszám alapján a hatodik legnagyobb szereplõvé fejlõdött a hazai pénztárpiacon.

A pénztárak megújulása kapcsán a pénztártagoknak, munkáltatói és a szolgáltató partnereknek rövidtávon semmilyen teendõjük nincs. Elnevezésük megváltozását a pénztárak fokozatosan vezetik át: az elsõ mérföldkõ a honlapok és nyomtatványok átalakítása lesz, melyet április végéig szeretnének megvalósítani. A további lépésekrõl és tudnivalókról a pénztárak folyamatosan értesítik tagjaikat és partnereiket.

Az AXA Group 2013 végén eladta az AXA Biztosító Zrt-t a Vienna Insurance Group-nak (VIG) és úgy döntött, kivonul a magyar biztosítási piacról. Bár az AXA Biztosító tulajdonosváltása nem volt hatással a pénztárak tulajdonosi hátterére, de a tranzakció katalizátorként hozzájárult a pénztárak átalakulásához és önállósodási kezdeményezéséhez.