Ezek a legveszélyesebb országok üzleti szempontból – íme az idei lista
2013.06.04
A 2013-as lista élére Mali került, mint az üzleti tevékenység szempontjából legveszélyesebbnek tartott ország, míg Nigéria fejlõdött a legtöbbet az üzleti kockázatok szempontjából – derül ki az Alliant Insurance Services által összeállított listából.

A kaliforniai székhelyû biztosításközvetítõ idei éves jelentése 65 ország politikai és gazdasági kockázatait vizsgálja olyan tényezõk alapján, mint a helyi valuta leértékelõdése, a gazdasági visszaesés és a politikai erõszak.

Az Alliant listáját Mali, Tunézia, Argentína és Egyiptom vezeti, ezek számítanak tehát a legveszélyesebb országoknak üzleti kockázat szempontjából, de a tízes listán, kilencedikként Csehország is helyet kapott.

Nigéria, Görögország, Oroszország és Kína vezették azon országok listáját, amelyek a legtöbbet fejlõdtek az elmúlt 12 hónapban.

A jelentés a vállalatokat a szerint is rangsorolta, hogy mekkora üzleti kockázatnak vannak kitéve földrajzi elhelyezkedésük alapján. Az Alliant ez alapján a Chevron, a 3M Co. és az International Business Machines vállalatokat ítélte a legkockázatosabbnak nemzetközi üzleti kockázatok vonatkozásában.