Megvan a vevõ a Generali amerikai üzletágára
2013.06.04
Az olasz Generali biztosító igyekszik megválni nem alapvetõ tevékenységéhez tartozó üzletrészeitõl, melynek mostani állomásaként az amerikai élet viszontbiztosítójára talált vevõt a francia Scor viszontbiztosítóban.

A megállapodás értelmében 100%-ban megválik a Generali amerikai holdingjától és leányvállalataitól. Az ügyletbõl származó bruttó bevétel várhatóan 920 millió dollár lesz - írja a Reuters.

A Generali arra számít, hogy az értékesítésbõl 150 millió dollár adózás utáni nyeresége származik, amely tovább erõsítené a csoport likviditási helyzetét, valamint szolvencia mutatóját, utóbbit körülbelül egy százalékponttal.

A tranzakciót követõen a Generali Csoport továbbra is aktív marad az Egyesült Államok nem-életbiztosítási szegmensében new yorki üzletágán keresztül.

A Generali vezére, Mario Greco az ügylettel kapcsolatban megjegyezte, hogy az újabb lépést jelent a csoport átalakítása, valamint az alapvetõ biztosítási tevékenységre összpontosítás felé.

A Scor elnök-vezérigazgatója, Denis Kessler azt nyilatkozta, hogy az ügylettel az amerikai élet viszontbiztosítási piacon kívánják megerõsíteni jelenlétüket, és kiépíteni piacvezetõ szerepüket a kockázati haláleseti biztosítások terén.

2012-ben a csoport amerikai üzletága – beleértve a leányvállalatokat is – a US GAAP szerint nettó 925 millió díjbevételt és 62 millió euró profitot ért el.