Támogatott biztosítások: három fontos határidõre kell figyelni!
2013.06.10
A Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal jelezte, hogy az alábbi három fontos határidõre kell figyelni a mezõgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatással kapcsolatosan. Tudatta továbbá, hogy a biztosítások díjához a nettó biztosítási díj legfeljebb 65%-ának megfelelõ mértékû támogatás vehetõ igénybe.

A mezõgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatásra, azok a termelõk jogosultak, akik az egységes kérelemben bejelentett, szántóföldi kultúrák termelésére, valamint ültetvény mûvelésére szolgáló mezõgazdasági terület vonatkozásában „A”, „B” vagy „C” típusú mezõgazdasági biztosítási szerzõdést kötnek.

A támogatással kapcsolatban három fontos határidõre kell figyelni:

  • 2013. június 10-ig lehet a díjtámogatást az egységes kérelmen igényelni.
  • 2013. augusztus 31-ig a termelõknek meg kell küldeniük a megkötött biztosítási szerzõdés ajánlati nyomtatványának és kötvényének másolatát a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak.
  • 2013. november 15-ig a biztosítási díj megfizetésérõl szóló igazolásnak be kell érkeznie az MVH-hoz. Ezt a biztosítónak, illetve a szerzõdõ félnek is (ha a szerzõdõ fél nem a mezõgazdasági termelõ) az ügyfélkapun keresztül történõ belépést követõen elektronikus úton kell igazolnia az MVH részére.

A mezõgazdasági biztosítások díjához a nettó biztosítási díj legfeljebb 65%-ának megfelelõ mértékû támogatás vehetõ igénybe. 2013-ban országosan 10,67 millió eurónak megfelelõ forintösszeg áll rendelkezésre a támogatás forrásaként.