Gyorsított kárrendezés a Generalinál: akár a lakásbérletet is fizeti a biztosító
2013.06.10
A Generali megerõsítette ügyfélszolgálatát a kárbejelentések fogadásához, kárszakértõi pedig készenlétben állnak. A kárrendezés gyorsított eljárásban történik. Szükség esetén a biztosító elõleget folyósít, illetve, ha ez indokolt, meghatározott idõre fedezi a lakásbérlet költségeit is.

Miután a kárszakértõk csak az árvíz levonulása után tudnak kimenni a helyszínre a károkat felmérni, a gyors és hatékony kárrendezés érdekében a biztosító azt javasolja, hogy a lakástulajdonok a kárszakértõ kiérkezéséig írják össze a károsodott vagyontárgyaik listáját, ha lehet, készítsenek fotókat és õrizzék meg a károsodott tárgyakat. A kárelhárítási és helyreállítási munkálatok azonnal megkezdhetõk, ezzel nem szükséges megvárni a kárszakértõ kiérkezését.

A Generali Biztosító saját munkatársai is részt vesznek az árvízvédelmi és kárelhárítási munkálatokban, a társaság pedig az önkéntes munkát végzõ dolgozói számára munkaidõ kedvezményt biztosított. A Generali a Biztonságért Alapítvány 5 millió forint támogatást nyújtott az árvízi védekezésre és a károk enyhítésére, melyet a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács öt segélyszervezet közremûködésével juttat el a leginkább rászorulók számára.