Már havi ötezerért elkerülhetjük a várakozást és hálapénzt
2013.06.12
2013. május 29-én második alkalommal került megrendezésre Risk Partners szakmai klub eseménye, melyet azzal a céllal indított útjára a biztosítási alkuszcég, hogy kötetlen, laza beszélgetések formájában mutassák be ügyfeleiknek egy-egy aktuális téma fontosságát és növeljék ügyfeleik ismereteit. Ezúttal az egészség megõrzés, az egészségbiztosítás témáját járták körbe.

A rendezvényen olyan aktuális kérdéseket igyekeztek megválaszolni, hogy:

  • Mit értünk magán egészségbiztosítás alatt?
  • Milyen plusz költségei vannak, ha valaki az állami rendszert veszi igénybe?
  • Van-e már elérhetõ áron magánegészségügyi szolgáltatás?
  • Mire kell figyelnie annak, aki magán egészségbiztosítást szeretne vásárolni?

A Risk Partners által elvégzett rövid, kérdõíves felmérésbõl arra a következtetésre jutott az alkuszcég, hogy általánosságban mindenki úgy véli, hogy az állami egészségügyi rendszer nem teljesen mûködik jól. Szinte nincs olyan ember, aki valamilyen formában ne tapasztalta volna meg az állami egészségügy valamely szektorának hátrányát.

Az elmúlt pár évben érzékelhetõ, egyre több biztosítótársaság jelenik meg az egészségmegõrzés területén szolgáltatás finanszírozói termékkel, az embereken pedig megfigyelhetõ, hogy van hajlandóságuk akár plusz költséget is vállalni azért, hogy megfelelõ körülmények és szolgáltatások között járjanak orvosi ellátásokra, szûrésekre, kezelésekre.

E tárgykörben a rendezvények két elõadás hangzott el, Szabó Ferenc Risk Partners Kft. ügyvezetõjének, és Jászapáthy Gabriella a Medicover Zrt. értékesítési igazgatójának elõadásában. Szabó Ferenc elõadásában igyekezett felhívni a figyelmet az állami egészségügy negatív irányba sodródó tendenciájára. A felmerülõ problémákkal, mint a várakozási idõ, a paraszolvencia, a kórházi körülmények, szinte mindenhol lehet találkozni. Ez a rendszer viszont jelentõs kockázatot hordoz az egyén számára a gyógyulása felé vezetõ idõszakban. Ezt a kockázatot ma már fedezhetjük magánegészségügyi szolgáltatásra vonatkozó biztosítással.

Ezt követõen a biztosítási piac széleskörû palettáját mutatta be, amelynek áttekintése, összehasonlítása még egy szakember számára is kihívást jelent, hiszen több biztosító többféle, egymással nem teljesen összevethetõ csomaggal van jelent a piacon. Biztosítónként eltérõek a csomagtartalmak, néhol limitált a szolgáltatások igénybevételének száma, illetve van olyan biztosító társaság, amelynél szükség lehet háziorvosi beutalóra is, vagyis nem kerüli ki teljesen az állami rendszert.

Egy ilyen választékban gazdag piacon az alkuszok azok, akik segíteni tudnak az ügyfeleknek megtalálni a számukra legmegfelelõbb biztosítást, és a pár ezer forintos díjért olyan szolgáltatásban részesüljenek, mely minden hazai egészségügyi intézményben elvárható lenne.

A második elõadásban Jászapáthy Gabriella mutatta be a magánegészségügy vonzerejét, a Medicover Zrt. exkluzív klinikáit, orvosait, szolgáltatásait és az ezzel járó elõnyöket. A Medicover ars poetica-ja: minden lehetséges módon egészségesen tartani az ügyfeleket – mondta Jászapáthy. A szolgáltató legfontosabb célja a prevenció, vagyis hogy az egészséget fenntartsa, védje, a betegségek keletkezését megelõzze, illetve azokat idejekorán feltárja és kezelje.

A Medicover Zrt-nél fontos az ügyfélelégedettség, különös figyelmet szentelnek a klinikák és egészségpontok olyan szintû kialakítására és hangulatára, mely biztonságos érzetet kelt. Szakszerû ellátásszervezés folyik a szolgáltatónál, nincs várakozási idõ, mindenki saját idõpontra érkezik, mely call centeren keresztül kerül elõzetesen egyeztetésre.

Jászapáthy kiemelte, hogy ezeken a klinikákon a felszereltség felsõ kategóriás és a speciális eszközökig minden megtalálható. Extra kényelmi szolgáltatásokkal is várják ügyfeleiket. A legfontosabb mégis kihangsúlyozni, hogy nincs a rendszerben beutaló, nincs paraszolvencia, nincs limit, és nincsenek egyéb költségek. A cél az, hogy folyamatos szolgáltatási élményt nyújtsanak ügyfeleik számára.

Az elõadások után kötetlen beszélgetésre is lehetõség nyílt. A konferencián résztvevõket elsõsorban az értékkövetés, az várakozási idõ, a díjazás és a fejlõdés lehetséges irányai érdekelték. Lényeges kérdés volt az egyéni és a vállalati szerzõdéskötés közötti eltérések taglalása is.

Egészségbiztosítási csomagok már akár 5.000 Ft/hó/fõ biztosítási díjtól is elérhetõek. Egy négy fõs családnak 18.000 Ft/hó – tól elérhetõ ez a biztosítás. A Risk Partners szerint a legfontosabb, amit a legelején tisztázni kell az ügyféllel, hogyan is gondolja az ellátásszervezést? Magán vagy állami egészségügyben képzeli-e ezt el? A Medicover - és azon biztosítók, melyek vele együttmûködésben dolgoznak - a magánegészségügyet tudják biztosítani az emberek számára, ellenben létezik olyan biztosító is, mely az állami egészségügybe szervezi ezeket a szolgáltatásokat.