Hétvégén már hózápor is lehet
2013.12.02
A hét elején még plusz 9 Celsius-fok is lehet, aztán már több helyen napközben sem emelkedik fagypont fölé a hõmérséklet, a leghidegebb órákban akár mínusz 10 fok is lehet. Helyenként a hétvégén hózápor is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Hétfõn napközben többnyire gyengén felhõs, napos idõ várható. Csapadék nem valószínû. A szél a Dunántúlon és északkeleten megélénkül, több helyen meg is erõsödik. A legmagasabb nappali hõmérséklet plusz 4 és plusz 9 fok között alakul.

Kedden és szerdán gyengén felhõs, napos, másutt borult, párás, tartósan ködös lehet az idõ. Néhol elõfordulhat szitálás. A minimumhõmérséklet kedden és szerdán is általában mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul, de a derült fagyzugokban ennél hidegebb lesz. Kedden a nappali maximumok várhatóan mínusz 2 és plusz 5, szerdán mínusz 2 és plusz 4 fok között alakulnak.

Csütörtökön az ország nagyobb részén gyengén felhõs, napos idõ várható, de fõleg délnyugaton és északkeleten helyenként tartósan megmaradhat a köd. Néhol megerõsödik a szél, de csapadék nem valószínû. A leghidegebb órákban mínusz 7 és 0 fok között alakul a hõmérséklet, napközben 0-6 fokig melegedhet a levegõ.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett már szórványosan hózápor is kialakulhat, délen és keleten eleinte még havazás is lehet. Többfelé erõs, helyenként viharos lesz a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb nappali hõmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között alakul.

Szórványosan szombaton is várhatók hózáporok és a szél is többfelé erõs lesz. A leghidegebb órákban általában mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul a hõmérséklet, de a szélvédett fagyzugokban mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. Napközben mínusz 2 és plusz 3 fok közötti értékekre lehet számítani.

Vasárnap több-kevesebb napsütésre lehet számítani. Helyenként megerõsödhet a szél. A minimumhõmérséklet mínusz 10 és mínusz 2, a maximumhõmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínû - derül ki az elõrejelzésbõl.