Marad a kánikula és a nagyon erõs UV-B sugárzás
2013.06.20
Csütörtökön is országszerte kánikula várható, a legtöbb megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hõség miatt.

A meteorológiai szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén 25 Celsius-fok feletti napi középhõmérséklet várható, így ezekre a területekre citromsárga, vagyis elsõfokú figyelmeztetést adtak ki.

A többi megyére és a fõváros területére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezek közül is kiemelték Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna és Pest megyét, valamint Budapestet, ahol 27 fok feletti napi középhõmérséklet várható.

A meteorológiai szolgálat arra is figyelmeztetett, hogy csütörtökön is nagyon erõs, 7,9-es UV-B sugárzás várható.

Az elõrejelzés szerint csütörtökön a legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet 17 és 22 fok között valószínû. A legmagasabb nappali hõmérséklet 32 és 37 fok között alakul.

Pénteken a hõmérséklet legalacsonyabb értéke 17, 22, a legmagasabb nappali hõmérséklet 32, 36 fok között alakul. Szombaton és vasárnap országszerte megnövekszik a felhõzet, több helyen várható zápor, zivatar.