Brazília: a társadalmi változások befolyásolják a biztosítási ágazatot
2013.07.09
A jelenleg zajló társadalmi változások alapvetõ hatással lesznek Brazília biztosítási iparágára – közölte a brazil SulAmerica Seguros biztosítótársaság egy alkuszoknak tartott rendezvényen.

Amelyik társaság ezeket a változásokat figyelmen kívül hagyja az a jövõjével játszik – közölte a biztosító, hozzátéve, hogy a brókereknek is aktívan részt kellene vállalniuk az iparágat érintõ változásokban.

A SulAmerica tavaly több mint 20 ezer brókernek tartott képzéseket számos biztosítási terméktípussal kapcsolatban, hogy a társaság sikeressé válhasson minden üzletágában. Mivel Brazíliában a legtöbb alkuszcég családi tulajdonban van, ezért a SulAmerica olyan oktatási programot indított, amelyben az „utódokat” igyekeznek megfelelõ ismeretekkel felvértezni, hogy folytathassák a szülõk által vezetett családi vállalkozást.

A társaság arra is felhívta a figyelmet, hogy az egészségbiztosítási rendszer megfelelõ átalakítása érdekében a biztosítóknak és a biztosításközvetítõknek együttesen kellene lobbizniuk a törvényalkotóknál és az országos egészségbiztosítónál, hogy érdekeiknek érvényt szerezzenek.