Mobil, táblagép, fényképezõgép - ezekre is érdemes figyelni a nyaraláson!
2013.07.17
Az otthon biztonsága kevesebb mint 1100 forintért kiterjeszthetõ a nélkülözhetetlen ingóságainkra Magyarország egész területére, egyúttal a mobil mûszaki eszközökre az Európai Unió határain belül, többek között villámcsapás, betöréses lopás vagy rablás ellen.

Érdekes eredményeket hozott az Allianz Hungária Zrt. utazási szokásokkal kapcsolatos felmérése. A facebook közösségi oldalon feltett kérdésekre közel 800 fõ válaszolt. Az általuk adott válaszokból kiderült: nem ész nélkül rohannak el nyaralni a magyar turisták. A biztonságérzet fontos szempont a nyugodt idõtöltéshez. Viszont, nem gondolnak mindenre.

A megkérdezettek 58 százaléka hazai nyaralást tervez, míg a külföldi úti célok közül a legtöbben – 26 százalék – Horvátországot, illetve Görögországot (17 százalék) választották. Autóval 65 százalékuk, a busszal 12 százalékuk, repülõvel 10 százalékuk indul nyaralni.

Két tényezõ közös minden utazni vágyóban. Az egyik, hogy szereti, ha biztonságban telik a nyaralása. A másik, hogy szívesen viszi magával a laptopját, táblagépét, biciklijét, sporteszközeit, a személyes tárgyait. Ugyanakkor, ezekre a fontos tárgyakra a biztonság szempontjából kevés figyelmet fordítanak az utazók. Nem mindig kötnek biztosítást a magukkal vitt hobby sporteszközökre vagy mobil elektronikai berendezésekre.

Az Allianz Hungária Zrt.-nél az Allianz Online Otthonbiztosítás Optimum és Komplex csomagját ki lehet terjeszteni a háztartási ingóságokra Magyarország egész területére, egyúttal a mobil mûszaki eszközök kockázatátvállalását az egész Európai Unió területére, így Horvátországra is. Akár kevesebb, mint évi 1100 forintért, már 100 000 forint értékhatárig biztosíthatjuk ezeket az ingóságainkat, eszközeinket szokásos káresemények, például villámcsapás, vihar, tûz, betöréses lopás vagy rablás ellen.