Ezekre érdemes ügyelni nyaraláskor
2015.06.24
A MetLife Biztosító tapasztalata alapján a nyaralás alkalmával a leggyakoribb gyerekeket érintõ betegségek a hasmenéses megbetegedés valamint a napégés, míg balesetek esetében a csonttörés, zúzódás és a vízparti balesetek.

A nyári idõszak alatt jelentõsen megnõhet a gyerekeket érintõ balesetek és megbetegedések száma, amelyek közül a legjellemzõbb a bakteriális fertõzés okozta hasmenés, de gyakran elõfordul még a napégés és a vízparton szerzett balesetek is – állítja a MetLife Biztosító a 2014-tõl elérhetõ gyermek betegség- és balesetbiztosítási termékük bevezetése óta szerzett tapasztalataikra alapozva.

„Mindig sokként éri a szülõket, ha a gyermekükkel valamilyen baleset történik. Fokozottan igaz ez egy nyaralás alkalmával, amikor ismeretlen környezetben történik a baj, hiszen ilyenkor az ember sokkal inkább kiszolgáltatottnak érzi magát, mint a saját otthonában” – mondta Fehér Éva, a MetLife Biztosító Marketing és Kommunikációs igazgatója.

Ebben a helyzetben nyújt hasznos segítséget a biztosításhoz tartozó –a hét minden napján, 24 órában elérhetõ– Orvosi Call Center szolgáltatás, ahol a szülõk közvetlenül szakorvoshoz fordulhatnak kérdésükkel, megnyugtató segítséget kapva a szükséges orvosi ellátás megszervezésével.

A balesetek és megbetegedések jelentõs része elkerülhetõ vagy gyorsan kezelhetõ lenne. Ezért fontos, hogy a szülõk is tisztában legyenek a veszélyhelyzetekkel és azok kezelésével, valamint arra gyermeküket is készítsék fel. Utazás elõtt minden esetben gondoskodjunk egy kisebb gyógyszercsomag összeállításáról, mely tartalmazzon kötszert, sebfertõtlenítõt, láz és fájdalomcsillapítót. Az égési sérülés utókezelésére a hûtõ gél is rendkívül hatásos, és természetesen a napvédõ krémnek is ott a helye a csomagban.

Mit tegyünk, ha mégis megtörténik a baj?

  • Hasmenést okozó fertõzések esetén a diéta, sok folyadék fogyasztása, só pótlás valamint probiotikum szedése javasolt.

  • Égés okozta sérülésnél azonnali vízzel történõ hûtésre van szükség. Tévhit ugyanis, hogy a tejföl hatásos kezelési mód az égett felületre, ugyanis a benne található baktériumok felülfertõzõdéshez is vezethetnek.

  • Vízparti programok esetében, fontos, hogy elõre készítsük fel gyermekünket néhány alapszabály betartásával. Gyengébben úszó gyermekek soha ne tartózkodjanak egyedül a vízben és jól úszó társaik se hagyják el messzire a partot folyóvízben, mert az áramlás könnyen elsodorhatja õket.

  • Kéztörés esetén pedig elsõ lépésként a sérült testrész nyugalomba helyezése lényeges, amely egyszerûen megtehetõ például egy kendõvel is.