A nyár legmelegebb hete vár ránk
2013.07.22
Várhatóan a nyár legmelegebb hete lesz a mostani, a hét vége felé néhol 40 fokos maximumra lehet számítani - jelenti a Köpönyeg.hu meteorológiai portál.

A nyár legmelegebb hete vár ránk - közölte a Köpönyeg.hu meteorológiai portál a Facebookon. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elõrejelzése szintén ezt erõsíti: nem valószínû csapadék és fokozatosan melegszik az idõ, vasárnap már 40 fok közeli maximumokra lehet számítani.

Hétfõn az ország nagy részén derült idõre lehet számítani, gomolyfelhõ-képzõdés csak északkeleten zavarhatja helyenként a napsütést, de csapadék ott sem lesz. A Tiszántúlon az északias szél gyakran megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hõmérséklet 9 és 15, a legmagasabb hõmérséklet 28 és 32 Celsius-fok között alakul.

Kedden a sok napsütés mellett keleten, északkeleten növekszik meg helyenként erõsebben gomolyfelhõzet, és az utóbbi tájakon kialakulhat egy-egy zápor. A minimumhõmérséklet 11 és 18 fok között valószínû. A nappali maximumok várhatóan 27 és 34 fok között alakulnak, északkeleten lesz hûvösebb.

Szerdán és csütörtökön egyaránt napos idõ várható, csapadék nem valószínû. Szerdán a legalacsonyabb hõmérséklet 12 és 19, a legmagasabb hõmérséklet 29 és 35 fok között alakul. Csütörtökön a leghidegebb órákban 13 és 20 fok között alakul a hõmérséklet, napközben 29-35 fokig melegszik a levegõ.

Pénteken is alapvetõen derült, napos, csapadékmentes idõre lehet számítani. A minimumhõmérséklet 14 és 21 fok között valószínû, a nappali maximumok várhatóan 32 és 36 fok között alakulnak.

Szombaton többnyire derült, napos, csapadékmentes idõ várható. A Dunántúlon idõnként megélénkül a déli szél, másutt általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hõmérséklet 15 és 23, a legmagasabb hõmérséklet 33 és 38 fok között alakul.

Vasárnap is alapvetõen derült, napos idõre lehet számítani, helyenként erõteljesebb lehet a gomolyfelhõ-képzõdés, de csapadék nem valószínû. Idõnként megélénkülhet a déli, délkeleti szél. A minimumhõmérséklet 16 és 24 fok között alakul, nappal 34-39 fokig emelkedhet a hõmérséklet – olvasható az elõrejelzésben.