Tudományos együttmûködési megállapodás az árvízkutatásért
2013.07.25
A Zurich biztosítási csoport sokéves tudományos együttmûködési megállapodást kötött az osztrák International Institute for Applied Systems Analysis (IASA) kutatóival, valamint a Wharton School (Pennsylvania Egyetem) kockázatkezelési és döntési folyamatokkal foglalkozó központjával, a biztosító árvizekkel szembeni ellenállást elõsegítõ programja megerõsítéseként.

A megállapodás értelmében a Zurich és az intézmények közösen dolgoznak majd az árvízzel szembeni ellenállást érintõ kutatások hiányosságainak feltárásán, továbbá a katasztrófák kockázatainak közösségi alapú csökkentésén. Céljuk az is, hogy bizonyítsák a katasztrófákat megelõzõ kockázatcsökkentés elõnyeit az események utáni katasztrófa-elhárítással szemben, továbbá javítsák a nyilvános párbeszédet a katasztrófákkal szembeni ellenálló képesség fontosságáról.

A megállapodásról szóló közleményben a Zurich azt mondta, hogy az árvizek világszerte több embert érintenek bármely más típusú katasztrófánál.

A Whartonnal és az IIASA-val kötött megállapodás a két intézmény egymást kiegészítõ erõsségeire épít és egyfajta szélesebb értelemben vett interdiszciplináris kutatást tesz lehetõvé.

Az együttmûködésben több mint 15 kutató vesz részt a két intézmény részérõl.