Tizedével nõtt az elsõ félévben Mexikó biztosítási szektora
2013.08.07
A mexikói biztosítási szektor teljes díjbevétele 181 milliárd peso volt az idei elsõ hat hónapban, amely 10,7%-os növekedésnek felel meg az elõzõ év hasonló idõszakához képest – derül ki a helyi biztosítási felügyelet, a CNSF adataiból.

A szabályozó hatóság az eredmények kapcsán megjegyezte, hogy az állami olajvállalat, a Pemex idén júniusban újította meg több éves, átfogó biztosítási szerzõdését.

Amennyiben a szerzõdés díját annak lejáratához arányosítanák, akkor az ágazat díjbevételének növekedése a félév során 7% lenne.

A vagyonbiztosítás – beleértve gépjármû ágazatot is – alkotta a legnagyobb szeletét az ágazat díjbevételének, összesen 40,8%-ot, 72,5 milliárd pesot, melyet az életbiztosítások követnek 39,2%-kal, illetve 69,8 milliárd peso díjbevétellel.

A baleset- és egészségbiztosítások díjbevétele a teljes piac 14%-át alkotta, összesen 24,9 milliárd pesot, míg a legkisebb szegmensnek (6%) a nyugdíjcélú biztosítási termékek számítottak, 10,8 milliárd pesoval, ugyanakkor a legnagyobb, 22,6%-os növekedést ez a szegmens produkálta.

A biztosítási szektor együttes nettó nyeresége 10,5 milliárd peso volt az idei elsõ félévben, amely éves szinten 17,1%-os növekedésnek felel meg.

Június végén összesen 103 biztosítótársaság mûködött Mexikóban.