Egyre több költség terheli az elsüllyedt óceánjáró biztosítóit
2013.08.06
A biztosítási ágazat kifizetései a tavaly elsüllyedt Costa Concordia óceánjáróval kapcsolatban még mindig emelkedik, és akár az 1,1 milliárd dollárt is elérheti, ha a mentési folyamatok befejezõdnek – közölte a Munich Re viszontbiztosító.

Az óceánjáró tavaly szenvedett hajótörést Giglio festõi szigetéhez közel, melyet követõen több mint 4000 utast és személyzetet kellett kaotikus körülmények között kimenekíteni. A hajó értéke 500 millió dollár volt – közölte a Munich Re a második negyedéves eredményei bemutatás kapcsán.

A mentési mûveletet úgy próbálják elvégezni, hogy a hajó minél inkább sértetlen maradjon, amely még drágábbá és idõigényesebbé teszi a roncs eltávolítását, mintha darabokra szednék azt.

Korábban a Munich Re úgy becsülte, hogy 80 millió euró lesz a károkból a részesedése, most azonban 100 millióra módosította azt.

Múlt hónapban, Olaszországban a Costa Concordia négy személyzetét és a cég egyik vezetõjét börtönre ítélték a 32 ember életét követelõ hajószerencsétlenségben betöltött szerepük miatt. Tárgyalás jelenleg már csak a hajó kapitánya ügyében folyik.