6 tûzeset, 130 milliós kár 2 hét alatt a Generalinál
2013.08.08
Az elmúlt két hétben a Generali Biztosítóhoz összesen 6 esetben jelentettek be tûzkárokat, ráadásul ezek közül 3 súlyosabb eset 24 órán belül történt. A kárrendezés gyorsított eljárásban zajlik, ahol szükséges, ott a biztosító kártérítési elõleget is utalt már, illetve az átmeneti lakásbérlet költségeit is fedezi. A 6 esetnek összesen 25 károsultja van, a becsült kárösszeg 130 millió forint.

Kedden a Tündérliget lakóparkban egy 6 lakásos sorházban keletkezett tûz, 5 lakás sérült meg, a becsült kárösszeg 60 millió forint. Szintén kedden, egy XIV. kerületi társasházban ütött ki tûz ismeretlen okok miatt, a lakásban keletkezett tûz elõl a tulajdonos kiugrott a nyolcadik emeletrõl. A tûzesetnek összesen 15 károsultja van, a becsült kárösszeg eléri a 20 millió forintot. A Generali társasházi biztosítás keretében biztosította ezeket az épületeket, a kárszakértõk jelenleg is a helyszíneken tartózkodnak.

Tegnap, a Pacsirtamezû utcai gázrobbanásban az érintett épület melletti óvoda is megsérült, melyet a Generali biztosított, a kárfelmérés jelenleg is zajlik. Illetve a robbanásban közvetlenül érintett épületben két olyan lakás volt, melyek egyéni lakásbiztosítása a Generalinál található, ezen estekben a becsült kár lakásonként 4-4 millió forint.