Szárnyalt a Swiss Re profitja
2013.08.08
A Swiss Re ma reggel számolt be második negyedéves eredményeirõl, miszerint nettó nyeresége az elõzõ év hasonló idõszaki 83 millió dollárról az idei második negyedévben 786 millió dollárra nõtt. A viszontbiztosító díjbevétele 6,8 milliárd dollár volt.

A nem-életbiztosítási vonalakon csökkent a társaság nettó nyeresége, a 2012 második negyedévi 717 millió dollárról, 468 millió dollárra, elsõsorban az idõszakban bekövetkezett súlyos katasztrófák miatt. A díjbevételek ugyanakkor 12%-kal, 3,2 milliárd dollárra nõttek, elsõsorban a lejáró quota share megállapodásoknak köszönhetõen.

A Swiss Re összesített kárhányada 81%-ról, 100,7%-ra nõtt, elsõsorban az európai és kanadai árvizek kárkifizetései valamint a tartalék feloldások alacsonyabb szintje miatt.

A Corporate Solutions üzletág negyedéves nyeresége 55 millió dollárra, több mint duplájára nõtt az elõzõ év hasonló idõszakához képest. A díjbevételek 28%-kal, 686 millió dollárra híztak.

A társaság vezérigazgatója, Michel Lies az eredményekkel kapcsolatban elmondta, hogy ismét erõsen teljesített a vállalat, az igen jelentõs, fõként az árvizekhez kapcsolódó kárigények ellenére.

A Swiss Re 150 éves mûködése során mindig is az volt a célja, hogy megsegítse az embereket a pusztító árvizeket és egyéb katasztófákat követõen. Ebben, és a 2011-2015-re kitûzött pénzügyi eredmények elérésében kulcsfontosságú szerepet játszik a vállalat stratégiája – tette hozzá Lies.

Július igen jelentõs hónapnak számít a viszontbiztosítási szerzõdések megújítása szempontjából Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon. A Swiss Re ebben a hónapban szerezte meg a társaság éves szerzõdéses díjainak mintegy ötödét. A júliusi megújítások szerzett díjak 12%-kal növekedtek, elsõsorban a személyreszabott tranzakcióknak köszönhetõen. Az árak ugyan 5%-kal csökkentek a 2012 júliusi árakhoz képest, de még így is vonzó szinteket képviselnek – közölte Lies.