Kínában a holdnézés is biztosítható
2013.08.27
Kína 41 városában is köthetõ biztosítás a telihold élvezetére az õszi Holdünnep idején. A fesztivál az év kínai naptár szerinti nyolcadik holdhónapjának tizenötödik napján, teliholdkor csúcsosodik ki, tradicionálisan ez volt az õszi terménybetakarítások lezárásának napja.

A kizárólag interneten köthetõ biztosítást Kína legnagyobb online shopját üzemeltetõ Alibaba Group és az Allianz kínai üzletága dobta piacra. A biztosítást Shanghai, Guangzhou és Shenzhen városának lakói köthetik meg, 20 jüan (körülbelül 735 forint) értékben. A biztosítást 50 jüant fizet, amennyiben az ügyfél nem látná a holdat az ünnep idején.

Kína 41 városában élõ emberek, beleértve a fent említett három várost, valamint a fõvárost, Pekinget, 99 jüan díj ellenében akár 188 jüan kártérítést is kaphatnak, ha az idõjárás hibájából nem látnák a holdat. A biztosítást kötõk egy doboz holdsütit is kapnak ajándékba.

Az Allianz közlése szerint limitált számban értékesítik a biztosításokat az interneten, amely akkor fizet, ha a városokban felhõs, ködös az idõ a fesztivál idején.