Stratégiai megállapodást kötött a Swiss Re és a Microsoft
2020.03.23

A világ egyik legnagyobb viszontbiztosítója, a Swiss Re a Microsofttal közösen új termékeket és szolgáltatásokat vezet be a biztosítási piacon. Ehhez egy platformot hoznak létre Digitális Piaci Központ néven, melynek segítségével olyan eszközök fejleszthetők, melyek átalakíthatják a biztosítási iparág kockázat előrejelzését és kezelését.  

A Swiss Re új platformja a Microsoft Azure felhő technlógiáira, internet of things és mesterséges intelligencia képességeire épít. Az első alkalmazási területek a csatlakoztatott járművek és a mobilitás, az ipari gyártás ("Ipar 4.0") és a természeti katasztrófákkal szembeni ellenálló képesség lehetnek.

Olyan új számítógépes platformokat is fejlesztenek, amely lehetővé teszi az üzleti kockázatok digitális térben történő mérését. Lehetővé válik az autóipar kockázatainak, például egy autó biztonsági teljesítményének sokkal mélyebb elemzése a legújabb vezetési segédtechnológiák használatakor. Az ilyen típusú adatokba történő betekintéssel a biztosítók számára is lehetővé válik innovatív új gépjármű-biztosítási termékeket tervezése.

A Swiss Re tehát nem csak új termékek fejlesztésében gondolkodik, hanem komplex, összekapcsolt rendszerek számára kíván szélesebb körű kockázati betekintést nyújtani. A kockázatkezelők például jobban megérthetik, hogy egy hajó rakományának elvesztése miként érinti a globális ellátási láncokat, vagy hogy egy természeti katasztrófa hogyan befolyásolja a kormányzati infrastrukturális beruházásokat. Az ilyen típusú adatelemzések alapján a biztosítók olyan megoldásokat dolgozhatnak ki, amelyek proaktívan enyhíthetik a veszteségeket, még azok előfordulása előtt.

A stratégiai megállapodás részeként a Swiss Re átalakítja belső működési platformját, és áthelyezi azt az Azure-felhőbe, növelve ezáltal az alapvető folyamatok hatékonyságát, kihasználva a legfejlettebb adatfeldolgozási és AI képességeket.