Új koronavírus témájú kiberfenyegetések: ezekre ügyeljünk
2020.03.21

A kiberbűnözők az új koronavírus miatt kialakult helyzetet különféle támadási módszerekkel próbálják kihasználni. Olyan, az emberek fokozott érdeklődésre épített megtévesztő technikákat alkalmaznak, amelyek a közeljövőben is megfelelő alapot jelenthetnek számukra a pandémiát felhasználó támadásaik során - közölte az NBSZ NKI.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet nemzetközi partnereivel együttműködve folyamatosan figyelemmel kíséri a globális kibertérben zajló, új koronavírussal összefüggő online támadásokat és fenyegetési trendeket. A megelőző intézkedések ezen időszak során is kiemelt fontossággal bírnak.

Az új koronavírus témájú kiberfenyegetésekről tájékoztatót is készített az NBSZ NKI, amely a megtévesztő levelek, álhírek, közösségimédia-üzenetek, a COVID-19 témájú mobil alkalmazások és weboldalak, valamint az otthoni munkavégzés kockázatai és az intézet felhasználóknak szóló javaslatai olvashatók: https://nki.gov.hu/wp-content/uploads/2020/03/COVID-19-tájékoztató.pdf