Gyógyszeripari fellendülésre épít a K&H megtakarítási ajánlata
2013.10.09
A globális gyógyszeriparág növekedésének elõnyeit élvezhetik, és egyúttal élet- és balesetbiztosítási védelemben részesülhetnek azok a megtakarításra vágyók, akik a K&H Biztosító által nyújtott „K&H gyógyszeripari 3 eszközalapba” fektetnek be. Az eszközalapba fektetett összeg és ennek hozamai a 7 éves futamidõ lejártakor kamatadó- és eho-mentességet élveznek.

A fejlett társadalmak egyik legjellemzõbb demográfiai trendje az elöregedés. Az átlagéletkor növekedésével párhuzamosan a krónikus megbetegedések száma és az ezekhez kapcsolódó gyógyszerfogyasztás is folyamatosan emelkedik. A gyógyszeriparág dinamikus növekedését kihasználva indítja el a K&H Biztosító a K&H gyógyszeripari 3 eszközalapot, amely egyszerre nyújt befektetési és megtakarítási lehetõséget, valamint élet- és balesetbiztosítási védelmet.

„A gyógyszeripar hosszú távú fejlõdését több globális hatású tényezõ befolyásolja: egyrészt a feltörekvõ országok – elsõsorban Brazília, India, Kína, Vietnam – fizetõképes középosztályai egyre intenzívebben használnak egészségügyi szolgáltatásokat, és várakozásunk szerint az Egyesült Államokban átalakuló egészségügyi reform is pozitív hatással lesz az globális egészségiparra” - mondta Kuruc Péter. A K&H Biztosító élet- és bankbiztosítás vezetõje hozzátette: a globális egészségügyi iparág növekedésével együtt jár a gyógyszerpiac bõvülése is, ami végsõ soron a vezetõ gyógyszercégek eladásaiban és üzleti eredményeiben is tükrözõdni fog a következõ években. „A K&H Biztosító új megtakarítási életbiztosítása erre a fejlõdési potenciálra épít” – mondta a biztosítási szakértõ. 

A már jegyezhetõ K&H gyógyszeripari 3 eszközalap 100%-os lejárati tõkevédelmet nyújt a 7 éves futamidõ végére, illetve a tõkevédelmen felül a részvények növekedésébõl 100%-os, felsõ korlát nélküli részesedést biztosít a befektetõnek. “Az eszközalap futamidejét a K&H Biztosító kifejezetten a hatályos kamatadó és eho szabályozáshoz igazította, mivel az eszközalapba fektetett összeg és ennek hozamai lejáratkor kamatadó-mentességet és eho-mentességet élveznek” – fejtette ki Kuruc Péter.

A gyógyszeripar évtizede

A K&H gyógyszeripari 3 eszközalap részvénykosara 20, fejlett piacon mûködõ gyógyszeripari cég részvényeit tartalmazza. Többek között a világ legnagyobb forgalmú gyógyszeripari óriásvállalatait (Pfizer, Novartis, Merck, Sanofi, GlaxoSmithKline, Johnson&Johnson), orvosi mûszergyártókat, betegirányítással foglalkozó vállalkozásokat és olyan nagy gyógyszercégeket is, amelyek elsõsorban a helyi piacokon érnek el kiemelkedõ eredményeket.