Jövedelmezõ üzletet lát régiónkban a Swiss Re
2013.10.14
Biztosítási szempontból a kelet-közép-európai régió még mindig hatalmas növekedési potenciállal rendelkezik, tekintettel a még mindig alacsony biztosítási penetrációnak, azonban szilárd növekedést igen nehéz elérni a viszontbiztosítók támogatása nélkül – közölte a Swiss Re az Xprimm magazinnal.

Összehasonlítva mondjuk a német piaccal, a biztosítási oldalon a régióban még mindig sok fejlõdés megy végbe: új termékek, új üzletágak jelennek meg – közölte a Swiss Re KKE régióért felelõs vezetõje, Nicola Rautmann.

A pénzügyi válság ugyanakkor a régiót is igen súlyosan érintette, a fõ kihívást a hosszú távú stabilitás megteremtése, és a nyereséges üzlet kialakítása jelenti – véli a régióért és Ausztriáért felelõs kockázatelbírálási vezetõ, Andrea Fuchs.

„Stabilitást szeretnénk létrehozni, és fenntartani a jövõben is. Nem csak abból a szempontból vizsgálódunk, hogy mennyit lehet keresni egy üzleten egy év alatt, hosszú távú üzleti partnerségeket szeretnénk” – fogalmazott Fuchs.

Romániával kapcsolatban a kockázatelbíráló azt mondta, hogy jelentõs növekedési potenciált lát az országban. Érthetõnek tartja, hogy a kgfp-piacon jelenleg sok a probléma, de oktatással ezen a piacon is lát növekedési lehetõséget. A román piac az egyik legnagyobbnak számít a Swiss Re piacai között, amire a viszontbiztosító a jövõben is fókuszálni szeretne – tette hozzá Fuchs.