Erõsen növekedett a Generali díjbevétele a régiónkban
2015.09.30
2015 elsõ félévét is kiváló eredményekkel zárta Közép-Kelet-Európában a Generali, Magyarországon és Csehországban pedig egyaránt piacvezetõ.

Közép-Kelet-Európa 10 országában a Generali Csoport az elsõ hat hónapot 253 millió eurós mûködési eredménnyel zárta, amely 1,7%-os növekedést jelent. A díjbevételek 5,7%-kal emelkedtek, elérve az 1,828 milliárd eurót, ami az élet és nem-életbiztosítási (P&C) szegmens növekedési trendjeit mutatja.

Az életbiztosítások díjbevétele az elsõ félében szinte minden fontos piacon jelentõsen, 9,6%-kal nõtt, így elérte 813 millió eurót. A csoport régiós nem-életbiztosítási díjbevételei is növekedtek (+2,8%), elérve az 1,015 milliárd eurót az elsõ hat hónapban.

A Generali Csoport régiós díjbevételeinek több mint 90%-a öt piacról származik: Csehországból, Lengyelországból, Magyarországról, Szlovákiából valamint Szerbiából és Montenegróból. Magyarországon a Generali továbbra is stabilan növekszik: a díjbevételek 1,6%-kal, 209 millió euróra emelkedtek. A csoport kelet-közép-európai bevételeinek több mint 11%-a hazánkból származik.